Villa  Sol
Auringonkuja 4, Hanko

Auringonkuja 4 oli pitkään myynnissä, ja ehdimme katsastaa sitä muutamaankin kertaan. Vaikka sijainti oli fantastinen - kivenheiton päässä Plagenin rannasta, omassa rauhassaan, keskellä Hangon vanhaa kylpyläpuistoa - ostamisen teki hankalaksi se, että talo oli iso ja moderni. Isoja taloja tarvitsevat kakkoshankolaiset halajavat yleensä vanhoja villoja, eivät kasaritaloja.

Asia ratkesi pitkän pähkäilyn jälkeen jakamalla tämä hyväkuntoinen omakotitalo kolmeksi asunnoksi. Sekään ei olisi onnistunut, ellei tontilta olisi poistettu tonneittain sinne aikanaan tuotua hiekkaa. Kun "kukkula" poistettiin, kellarikerrokseen saatiin lisää valoa, ja sinne muodostui viehättävä ja toimiva asunto, vaikka sen asukkaat kutsuvatkin sitä leikkisästi Bunkkeriksi.

Villa Sol oli alunperinkin erittäin hyvin rakennettu, joten ylimääräisiltä purkutöiltä säästyttiin. Siinä oli varmuuden vuoksi muun muassa kolme eri lämmitysjärjestelmää. Vanhat parketit olivat hyvässä kunnossa, joten ne saivat vain uuden kuultovalkean pintakäsittelyn. Yläkerrassa lisäsimme ikkunoita talon länsiseinustoille. Isojen eteläpuolen kasari-ikkunoiden ansiosta ympäristön kauneus suorastaan tunkee olohuoneisiin. Entinen keittiökaapisto löysi uuden kodin, ja Hangon nuorisotalo sai talosta valtavan määrän täyspuisia kaappeja. Kellarikerroksen autotallista tehtiin yhteinen sauna ja autotallin ajoramppiin saunaterassi, jolla voi vilvoitella ilta-auringon hämyssä. Mustat ikkunapokat vaihdettiin valkoisiksi, ja valkoinen kahitiili sai uuden ajattoman rappauksen.

Ai niin, pakko kertoa anekdootti juhannukselta 2010. Talo oli juuri valmistunut ja meillä myynti täydessä vauhdissa. Tulimme paikalle tuntia ennen näyttöä. Mitä näimmekään - saunarampissa katseilta suojassa oli teltta. Voin kertoa, ettei Chyde siitä liiemmin ilahtunut. Teltassa olleet vastahakoiset nuoret miehet saivat viisi minuuttia aikaa poistua tontilta. "Mitä välii...?" No, kävimme jossain ja palasimme potentiaalisen asiakkaan kanssa. Pihassa katseeni eksyi jostain syystä ylös lipputankoon. Siellä liehui marihuanalippu. Pidimme asiakkaan huomion tiiviisti pihan liuskekivissä ja talon lattiamateriaaleissa!

Tutustu myös myytäviin asuntoihimme Hangossa!