Hangon Asema
Asematori 1

Aseman uusista huoneista saa vuokrata majoitusta osoitteesta airbnb.fi.

Tai ostaa sijoituskohteeksi.

Näppärien kulkuyhteyksien päässä sijaitsee uusi majoitus- ja tapahtumapaikka. Olympiavuonna 1952 valmistuneen Hangon aseman remontti on juuri valmis. Se on Hangon ainut kansallisesti suojeltu rakennus.

Komea talo on tyylipuhdasta myöhäisfunkkista. Sen piirsi rautatiehallituksen oma arkkitehti Jarl Ungern, jonka käsialaa on myös esimerkiksi Kuopion asema. Funkkiksen kieleen kuuluvat selkeys, kantikkaat ja pyöreät linjat, sormipaneeli ja hallista löytyvä tavarasäilytyskopin messinkireunus. Puhumattakaan hallin kolmesta upeasta lampusta, joita koristaa VR:n siipipyörä. Ne saattavat olla Paavo Tynellin käsialaa, mutta tästä meillä ei ole vielä sataprosenttista varmuutta.

Asema muuttuu majoitustiloiksi, kahvilaksi sekä näyttely- ja juhlatilaksi. Eteläpuolen asvaltti on vaihdettu nurmikkoon ja istutuksiin. Kaava määrää huoneistot lyhytaikaiseen majoituskäyttöön eli ei pysyviksi loma-asunnoiksi. Niitä voi vuokrata eteenpäin Lapin tyyliin. Kolmella huoneistolla on oma terassi. Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit!

Hangon Asema lämpenee maalämmöllä, ja katolle tulee koko 350 neliön etelälappeen mitalta aurinkopaneeleja. Ilmansuunta on aurinkoenergialle täydellinen. Kaikissa huoneissa on viilennys.

Etsimme Asemalle ympärivuotista kahvila/ravintolayrittäjää. Kahvila sijaitsee länsipäädyn pyöreässä salissa. Se palvelee niin junan odottajia kuin talossa yöpyviä, samoin hoitaa hallin tilaisuuksien cateringia ym. Jos kiinnostaa, ole yhteydessä!

Vapaat huoneistot


Alakerrassa 1, 4, 5 ja 6

Yläkerrassa 12, 14 ja 17

Asunnossa 17 voi olla kirjoilla

Koot 16,5m2 - 59,5m2

Neliöhinnat 5.500e - 6.250e

Kokonaishinnat 141.000e - 327.250e

Myyntihinnat lähtien 77.151e

Lainaosuus 2.350e/m2, laina-aika 22v, marginaali 0,8

Huoneistoilla 4, 5 ja 6 oma terassi

Huoneistoissa oma viilennys

Talossa maalämpö, katolla aurinkopaneelit

Pyöräkellari

Muut myytävät asunnot

 

Hangon Laituri

Lue lisää