Hangon  asema
Asematori 1

Näppärien kulkuyhteyksien päässä sijaitsee kohta uusi majoitus- ja tapahtumapaikka. Olympiavuonna 1952 valmistunutta Hangon asemaa remontoidaan täyttä häkää. Se on Hangon ainut kansallisesti suojeltu rakennus.

Komea talo on tyylipuhdasta myöhäisfunkkista. Sen piirsi rautatiehallituksen oma arkkitehti Jarl Ungern, jonka käsialaa on myös esimerkiksi Kuopion asema. Funkkiksen kieleen kuuluvat selkeys, kantikkaat ja pyöreät linjat, sormipaneeli ja hallista löytyvä tavarasäilytyskopin messinkireunus. Puhumattakaan hallin kolmesta upeasta lampusta, joita koristaa VR:n siipipyörä. Ne saattavat olla Paavo Tynellin käsialaa, mutta tästä meillä ei ole vielä sataprosenttista varmuutta.

Asema muuttuu majoitustiloiksi, kahvilaksi sekä näyttely- ja juhlatilaksi. Kaava määrää huoneistot lyhytaikaiseen majoituskäyttöön eli ei pysyviksi loma-asunnoiksi. Osakkeista on myyty 6/13. Niitä voi vuokrata eteenpäin Lapin tyyliin. Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit!

Hangon Asema lämpenee maalämmöllä, ja katolle tulee koko 450 neliön etelälappeen mitalta aurinkopaneeleja. Ilmansuunta on aurinkoenergialle täydellinen. Kaikissa huoneissa on viilennys.

Etsimme Asemalle ympärivuotista kahvila/ravintolayrittäjää. Kahvila sijaitsee länsipäädyn pyöreässä salissa. Se palvelee niin junan odottajia kuin talossa yöpyviä, samoin hoitaa hallin tilaisuuksien cateringia ym. Jos kiinnostaa, ole yhteydessä!

Vapaat huoneistot


Alakerrassa 1, 4, 5 ja 6

Yläkerrassa 11, 12 ja 17

(Asunnossa 17 voi olla kirjoilla)

Koot 16,5m2 - 59,5m2

Neliöhinnat 5.500e - 6.000e

Kokonaishinnat 94.875e - 327.250e

Lainaosuus 2.350e/m2, laina-aika 22v, marginaali 0,8

Huoneistoilla 4, 5 ja 6 oma terassi

Huoneistoissa viilennys

Talossa maalämpö, katolla aurinkopaneelit

Pyöräkellari

Muut myytävät asunnot

 

Hangon Laituri

Lue lisää