Chyde

Mies, Mörskä ja Visio

Chydellä on kyky nähdä se, mitä ei vielä ole. Vaikeimmista asunnoista tulee lopulta aina mielenkiintoisimmat. Mahtavat arkkitehtimme Matti ja Juha ovat jumpanneet kohteidemme pohjia ja julkisivuja kanssamme jo toistakymmentä vuotta.

Projektien edetessä me enemmän tai vähemmän rakastumme kohteisiimme. Lähes joka projektissa Chyde jossain vaiheessa ehdottaa, että eiköhän jätetä yksi asunto itselle. Uskomme, että talon henki syntyy juuri tästä. Kaikki yksityiskohdat suunnitellaan siten, että voisimne itse muuttaa jokaiseen asuntoon.

Palkitsevimpia asioita on ollut taloyhtiöihin syntyvä yhteisöllisyys. Ehkä se on seurausta siitä, että pyrimme myymään hyville tyypeille, jotka tuovat mukanaan lisää hyviä tyyppejä. Mene ja tiedä.

Chyden tie on kulkenut pankin yritysrahoituksesta rakkaan harrastuksen eli kauniiden rakennusten pariin, suunnittelemaan uutta ja parantamaan vanhaa. Ekonomitutkinnon lisäksi hän on opiskellut prosessiteknologiaa ja kiinteistöjuridiikkaa.

Näin lentää Unikeko 2018 Casinon suihkulähteeseen!

Lue meistä juttu - Läs en artikel om oss i EstElle

 

Elina

Puunhalaaja ja Pilkunviilaaja

Elinan tehtävä on kaivaa esiin talon tyyli tai luoda sille sellainen. Jos talo on 1907 rakennettu jugendkoulu, tyylivalinta on helppo. Mutta joskus tyylejä on kertynyt vuosien saatossa turhankin monta, tai kahitiilinen kasarityyli ei yksinkertaisesti miellytä tämän päivän silmää. Silloin se pitää synnyttää muista elementeistä: ympäristöstä, historiasta, kaupunkikuvasta, lokkien kirkunasta.

Olemme useasti kuulleet, että annamme taloillemme sielun. Se on vahvasti sanottu. Toivommekin, että talo ja asukkaat löytävät toisistaan sukulaissielut.

Iso osa talon henkeä syntyy tontilla jo olevasta elämästä - puista, pensaista, kukista, tiheiköistä, kivistä ja kallioista. Elina on kahlinnut itsensä lukuisia kertoja puihin ja pensaisiin koneiden riesaksi. Ainakin kuvainnollisesti. Puita kaadetaan vain aivan välttämättömät ja pensaat voi siirtää uusiin paikkoihin. Surettaa nykyinen tehorakentaminen: tontti sileäksi viimeistä kortta myöten, sitten istutetaan keppejä, jotka alkavat 20 vuoden päästä muistuttaa puita. Samalla häviävät linnut, siilit ja oravat, eiväthän ne nurmikentälle pesäänsä tee.

Elina on ekonomi, anglofiili, ympäristökonsultti ja yritysvalmentaja, jonka aika kuluu etupäässä taloja ideoiden ja työmaalla yksityiskohtia hioen.

Oy Chyde Invest Ab ja Oy Chydenius Ab

  • Oy Chydenius Ab perustettiin 1990. Se on rakentanut uutta ja vanhaa Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä ja Hangossa, vuodesta 2006 lähtien yksinomaan Hangossa.
  • Oy Chyde Invest Ab perustettiin 2015, kun omistuspohjaa haluttiin perhepiirissä laajentaa. Rakentaminen siirtyi tälle yhtiölle.
  • Molemmat hankolaisia yrityksiä, rakentaneet Hankoon yhteensä 94 etupäässä kakkosasuntoa, niistä 24 uudistuotantoa.
  • Hangon Vuoden Yrittäjä 2017 -haastattelu

Tutustu myytäviin asuntoihimme Hangossa!