Chyde

Mies, Mörskä ja Visio

Chydellä on kyky nähdä se, mitä ei vielä ole. Tuosta lähtee seinä, tuohon puhkaistaan ovi ja pannaan vanha umpeen, keittiö lentää pohjoisseinälle, tähän tehdään sisäikkuna valoa tuomaan. Vaikeimmista asunnoista tulee aina mielenkiintoisimmat.

Projektien edetessä me enemmän tai vähemmän rakastumme kohteisiimme. Lähes joka projektissa Chyde jossain vaiheessa ehdottaa, että eiköhän jätetä yksi asunto itselle. Uskomme, että talon henki syntyy juuri tästä. Kaikki yksityiskohdat suunnitellaan siten, että voisimme itse muuttaa jokaiseen asuntoon.

Palkitsevimpia asioita on ollut taloyhtiöihin syntyvä yhteisöllisyys. Ehkä se on seurausta siitä, että pyrimme myymään hyville tyypeille, jotka tuovat mukanaan lisää hyviä tyyppejä. Mene ja tiedä.

Chyden tie on kulkenut pankin yritysrahoituksesta rakkaan harrastuksen eli kauniiden rakennusten pariin, suunnittelemaan uutta ja parantamaan vanhaa. Ekonomitutkinnon lisäksi hän on opiskellut prosessiteknologiaa ja kiinteistöjuridiikkaa.

Näin lentää Unikeko 2018 Casinon suihkulähteeseen!

Lue meistä juttu - Läs en artikel om oss i EstElle

 

Elina

Puunhalaaja ja Pilkunviilaaja

Elinan tehtävä on kaivaa esiin talon tyyli tai luoda sille sellainen. Jos talo on 1907 rakennettu jugendkoulu, valinta on helppo. Mutta joskus tyylejä on kertynyt vuosien saatossa turhankin monta, tai kasarityyli ei yksinkertaisesti miellytä tämän päivän silmää. Silloin se loihditaan muista elementeistä: ympäristöstä, historiasta, kaupunkikuvasta, lokkien kirkunasta. Koitamme luoda taloillemme sielun.

Iso osa talon henkeä syntyy tontilla jo olevasta elämästä - puista, pensaista, kukista, tiheiköistä, kivistä ja kallioista. Elina on monesti kahlinnut itsensä puihin ja pensaisiin koneiden riesaksi. Ainakin kuvainnollisesti. Puita kaadetaan vain välttämättömät ja pensaat voi siirtää uusiin paikkoihin. Surettaa nykyrakentaminen: tontti sileäksi viimeistä kortta myöten, sitten istutetaan keppejä, jotka alkavat 20 vuoden päästä muistuttaa puita. Samalla häviävät linnut, siilit ja oravat, eiväthän ne nurmikentälle pesäänsä tee.

Elina on ekonomi, anglofiili ja ympäristökonsultti, jonka aika kuluu taloja ideoiden ja yksityiskohtia hioen. Hän myös kirjoittaa ja opettaa kirjoittamista Hangon Opistossa.

Yrityksemme

  • Oy Chydenius Ab perustettiin 1990. Se rakensi uutta ja vanhaa ensin pk-seudulla ja 2006 lähtien Hangossa. 30-vuotispäivänään se fuusioitiin Oy Chyde Invest Ab:hen.
  • Oy Chyde Invest Ab perustettiin 2015, kun omistuspohjaa perhepiirissä laajennettiin. Rakentaminen siirtyi tälle yhtiölle.
  • Hangon Läntinen Laituri Oy perustettiin 2019 tytäryhtiöksi, joka rakennuttaa Kuningattarenvuoren kohteemme.
  • Kaikki yrityksemme ovat hankolaisia. Olemme rakentaneet Hankoon 130 asuntoa, niistä 44 uudistuotantoa. Lisäksi Hangon Asemalle on valmistunut 13 vuokrattavaa huonetta, joita saa myös ostaa sijoituskohteeksi!
  • Hangon kaupungin ympäristöpalkinto 2019
  • Hangon Unikeko 2018
  • Hangon Vuoden Yrittäjä 2017 -haastattelu

Tutustu myytäviin asuntoihimme Hangossa!