Villa  Feldt
Tarhakatu 4, Hanko 

Kun timpurimme astuivat sisään entiseen pyöräkorjaamoon, he huokaisivat, että kaikkea on nähty, mutta nyt on Chyde haukannut kilon verran p.... Tästä ei voi tulla mitään.

No, siitä tuli seitsemän kodikasta kakkoskotia vanhassa puutarhassa syreeneineen ja marjapensaineen. Ulkoasun lukuisat rakennustyylit vaihdettiin talon alkuperää ja katukuvaa vastaavaksi.

Tarhakatu 4 rakennettiin alun perin Hangon Kylpylän aikaiseksi yleiseksi saunaksi 1890-luvulla, luultavasti 1892. Vuoden 1907 rakennuslupien mukaan taloa laajennettiin lisäämällä keskellä olleen saunan kummallekin puolelle pukuhuone- ja virkistystilat. Tiedossa ei ole, koska yleinen saunatoiminta loppui - ehkä vasta 1930-luvun lopulla sodan kynnyksellä.

Hankolaisille talo tuli tutuksi vuodesta 1944 lähtien Paul Feldtin pyöräkorjaamona ja -myymälänä. Feldt toimi yrittäjänä noin vuoteen 1975 saakka, jolloin korjaamoa ja myöhemmin myös myymälää tuli vetämään Feldtin oppipoika Åke Wiberg. Paul Feldt jäi eläkkeelle 1978 ja Åke Wiberg 2008 huolehdittuaan hankolaisten pyöristä 30 vuoden ajan. Moni jäi kaipaamaan kadunpuolen seinässä ollutta ilmapumppua, jolla sai ohi pyöräillessään täyttää renkaansa.

Ostimme kiinteistön 2008. Pihan kulmassa seisova vanha autotalli oli niin täynnä tavaraa, ettei siellä mahtunut kuin toiseen puoliskoon. Ihana Ritva-rouva näki autotallin siinä kunnossa ja osti sen, luottaen kuvaan jonka Chyde hänelle rakennuksesta maalaili. Kun Ritva vuotta myöhemmin astui pihalle, hän etsiskeli nuhjuista autotallia eikä meinannut uskoa, että keltainen talo syreenien katveessa oli hänen.

Päätaloon rakennettiin kuusi asuntoa ja kellariin yhteinen sauna. Vuonna 2009 Villa Feldt sai seitsemän uutta omistajaa ja uuden elämän.

Tutustu myös myytäviin asuntoihimme Hangossa!