Belinda
Korkeavuorenkatu 10, Hanko

Nykyään Belindaksi kutsuttu 1907 rakennettu talo sijaitsee keskellä Hangon vanhaa keskustaa kivenheiton päässä Itäsatamasta. Historia on muokannut taloa alunperin valtavasta yhden lääkäriperheen asunnosta useammaksi. Kivijalassa toimi 1910-38 Hangon Säästöpankki. Sodan aikana ja sen jälkeen 1942-52 kivijalassa oli kansanhuoltotoimisto, josta jaettiin hankolaisille ruokakuponkeja, kun ruoka oli kortilla. Sittemmin tila on toiminut ravintolana, Forcitin tehtaanjohtajan kotikonttorina, asianajotoimistona, galleriana, hoitotilana ja yksityisasuntona. Talo on nähnyt monenlaisia vaiheita ja on kokenut jälleen muodonmuutoksen.

Ostimme Belindasta neljä asuntoa. Yhdistelimme ja jaoimme niitä uudella tavalla niin, että lopputuloksena syntyi viisi eri kokoista, persoonallista ja kaunista asuntoa. Isoimmasta paljastui upeita satavuotiaita hirsiä, joita jätimme paikoin esiin. Kivijalkakerroksesta naputettiin esiin vanha tiiliseinä. Portaikon jugend-kaiteet saivat uuden värityksen.

Kaikista asunnoista tuli omistajiensa näköisiä, upeita ja lievästi sanoen persoonallisia. Herraskaisin on toisen kerroksen asunto, jolla on yksi Hangon komeimmista terasseista. Sinne kuljettiin aiemmin katutasolta, mutta nyt portaat laitettiin umpeen. Kivijalka-asunnon makuualkovi rakennettiin entiseen kiviportaikkoon niin, että kahdella tasolla oleviin sänkyihin noustaan portaita pitkin. Asunnossa on alkuperäinen kiviruutulattia. Valtaisa kattokruunu sai myös jäädä vanhalle paikalleen.

Tutustu myös myytäviin asuntoihimme Hangossa!