Villa  Valio
Korkeavuorenkatu 12, Hanko

Kuvassa on vasta kuoppa, mutta uusi Villa Valio on ulkoasultaan lähes valmis. Asuntoja tulee kymmenen eri kokoista, osa kadun ja meren suuntaan, osa rauhallisin pihanäkymin. Villa Valio valmistuu kesäksi 2019. Tai aikaisemminkin, olemme edellä aikataulusta.

Alunperin tontilla sijaitsi kaunis hirsitalo, jonka Tarvasjoelta Hankoon muuttanut hevosmies ja ajuri Kustaa Mattila rakensi 1905 suurelle perheelleen. Kymmenestä lapsesta vain kuusi selvisi aikuisiksi. Mattiloiden lisäksi talossa asui pari muutakin perhettä vuokralla. Punatiilisessä piharakennuksessa oli talli ja käymälä. Näkyvä ja aikaansaava Mattila valittiin Hangon kaupunginvaltuustoonkin. Liikemiehenä hän kuitenkin pian myi talon ja osti huvilan Pitkäkadulta.

Jatkosodan aikana kukkulalla nähtiin suurta draamaa. Talo toimi silloin saksalaisten komendatuuri. Muonituksesta vastannut saksalaissotilas jäi kiinni myytyään salaa ruokaa hankolaisille. Juhannuksen kynnyksellä 21.6.1943 hän tuikkasi talon tuleen ja päätti päivänsä läheisessä metsässä. Tuli levisi naapuriin, nykyiseen Villa Gretaan, ja vastapäisen Fredin talon ikkunat paukkuivat kuumuudesta rikki.

Punatiilinen piharakennus selvisi tulipalosta ja se muutettiin myöhemmin omakotitaloksi. Sen olisimme mielellämme säilyttäneet, mutta talo oli läpeensä homeessa. Kun hetki sitten raivasimme tonttia, nurmen alta löytyi vanhan päärakennuksen perustukset - eihän tuli tietenkään maan alle yltänyt.

Puutarha talon takana on kaikille yhteinen ja upeampi kuin kadulta katsellessa ymmärtääkään. Sieltä löytyy vanhoja lehmuksia, siperianhernepensaita, omenapuu, kalliota, pensaita, jopa vanhanajan romanttinen syreenimaja!

Toisessa kerroksessa oleva viimeinen vapaa asunto A5 löytyy oheisista vihreistä linkeistä:

A5 alakerta

A5 parvi

Koko 2. kerros

Myytävät asunnot

As Oy Hangon Villa Valio, Korkeavuorenkatu 12

Vapaana asunto A5: 1h+avok+kph+parvi+lasitettu parveke, yht. 41m2 (+4,0m2 alle 160cm)

Taloyhtiössä yhteinen sauna, lämpimät varastot, pyöräkellari

Maalämpö, oma tontti, yhteinen suojaisa piha syreeneineen

Yhtövastike 3,00€/m2 (sis. lämmityksen), nopea asuntokohtainen netti

Mahdollisuus 4+20 vuoden yhtiölainaan 4.448,40€/m2, marginaali 0,75%

As A5: myyntihinta 104.615,60€, velkaosuus 182.384,40€, kokonaishinta 287.000,00€

Muut myytävät asunnot

 

Hangon Majakka 71m2

Lue lisää
 

Villa Granit 56,0m2

Lue lisää
 

Belinda 89,5 m2

Lue lisää