Villa  WeeCee
Graniittikatu 2, Hanko

Villa WeeCee ei koskaan ehtinyt yleiseen myyntiin. Kun sisäkatto avattiin ja näimme sen alta paljastuvan korkean tilan järeine kattopalkkeineen, tiesimme heti, kenelle tämä talo kuuluu. Yksi puhelu ja talo oli myyty - käytännössä näkemättä.

Hieman poikkeuksellinen nimi juontaa talon historiasta. Rautakauppias Carl Staudinger (Piparkakkutalon rakentaneen Uno Staudingerin veli) rakennutti tontille 1904-05 kauniin jugendtalon sekä tämän piharakennuksen, joka toimitti alunperin huussin ja liiterin virkaa. Rakennuksessa oli jossain vaiheessa myös pyykkitupa. Viimeiset vuodet se toimi toimistona ja oli varsin tylsässä asussa nykyiseen verrattuna.

Upea korkea katto otettiin esiin, samoin kerrostumien alta paljastunut korkea tiiliseinä. Tilaan rakennettiin parvi, kierreportaat ja vinttitilaan makuusoppi. Tupaan muurattiin takka. Entisestä keittiöstä tehtiin ostajien toiveiden mukainen saunaosasto kylpyammeineen. Kulahtanut talo sai uuden puhtaan rappauksen. Kesäisin elämä Villa Weeceessä levittäytyy terassille ja pihamaalle, jolla kasvaa muun muassa mansikoita ja Villa Granitin alta pelastettuja syreenejä ja keisarinkruunuja.

Tutustu myös myytäviin asuntoihimme Hangossa!