hangon  majakka
Korkeavuorenkatu 13, Hanko

Persoonallisia loft-asuntoja Itäsatamaan

Hangon Korkeavuorella sijaitseva nelikerroksinen "Maumau-talo" on muuttumassa As Oy Hangon Majakaksi, johon valmistuu 23 upeaa loft-henkistä asuntoa ainutlaatuisin meri- ja kaupunkinäkymin. Näihin asuntoihin voi muuttaa myös ympärivuotisesti. Asuntoja on myyty 16/23.

Katso tästä Yle Västnylandin juttu talon muodonmuutoksesta!

Hankolaisten nimeämä Maumau-talo rakennettiin 1954 armeijan patteristoksi. Pihalla vedettiin sulkeisia aina 1990-luvun lopulle. Viime vuodet talo oli tyhjänä ja kylmillään. Huoneista ja käytävistä löytyi graffitia ja kaikenlaista jälkeä armeijan jälkeisestä elämästä. Toimipa talo yhtenä kesänä Hangon teatteritreffien pääspektaakkelin näyttämönäkin. 

Itäsatama on vanhaa teollisuusaluetta Tehtaanniemineen, graniittilouhoksineen ja varastomakasiineineen, joiden välissä on kulkenut jopa rautatie. Tehdashenkinen Hangon Majakka sopii hyvin kukkulaa vartioimaan.

Myytäviä asuntoja on kaksiosta penthouseen. Koska talo seisoo kukkulalla, alemmistakin kerroksista on ilmavat näkymät. Tontilla on suojaisa eteläpiha, jonka asvaltti korvataan nurmikolla ja istutuksilla. Hangon Majakka on nykyvaatimusten mukaisesti esteetön, ja hissillä pääsee kellarista ylimpään kerrokseen. Tämäkin talo lämpiää maalämmöllä, ja aurinkopaneelit katolla tuottavat sähköä taloyhtiön käyttöön.

Saimme Maumau-talolle ensin purkuluvan. Sisäpurkua tehtäessä kävi kuitenkin ilmi, että runko oli paremmassa kunnossa kuin miltä kaiken romun keskellä näytti. Betonirunko on vahva ja terve (ajalta jolloin betoni tehtiin kunnolla), joten se päätettiin säilyttää. Kellari puhdistettiin varmuuden vuoksi peruskallioon asti. Väestösuojan lisäksi pohjakerroksessa on taloyhtiön saunat Korsu ja Kummeli, asuntokohtaiset varastot sekä koti liki sadalle fillarille.

Katto ja ylin kerros rakennettiin lähes kokonaan uudestaan. Mustat tehdashenkiset ruutuikkunat alkavat 30 sentin korkeudesta. Vanhat betonipalkit jätettiin näkyviin. Osan väliseinistä voi halutessaan jättää pois tai korvata ne ikkunoilla. Parvekeasennus on kohta valmis, jonka jälkeen päästään pihan kimppuun.

Tässä linkki taloon tulevista parvekkeista.

Myytävänä ovat vielä parhaita eteläpuolen asuntoja, kaikissa iso lasitettu parveke. Hangon Majakan näkymiä kannattaa tulla paikan päälle katsomaan!

Katso tästä 2. kerroksen pohjapiirros  -  myytävänä asunnot 11, 12 ja 13

Katso tästä 3. kerroksen pohjapiirros  -  myytävänä asunnot 17, 18 ja 19

Katso tästä 4. kerroksen pohjapiirros  -  myytävänä asunto 21

Klikkaa tästä vapaiden asuntojen hintatiedot!

Kuvat: Peter Friberg, Peter Lundqvist, Bengt Wikström ja amatöörimäisimmät E. Seikku.

Myytävät asunnot

As Oy Hangon Majakka, Korkeavuorenkatu 13

Vapaiden asuntojen koot kaksiosta kolmioon 55-79 m2

Velattomat myyntihinnat 321.750€ - 735.000€

Mahdollisuus 19 vuoden yhtiölainaan 3.588,52€/m2

Yhtiövastike 3,50€/m2 (sis. lämmityksen)

Eteläpuolen 2.-4. kerroksen asunnoissa viilennys

Kaikissa asunnoissa parveke, itä- ja pohjoispuolella sekä eteläpuolen 2.-4. kerroksissa lasitettu

2 taloyhtiön saunaa, iso suojaisa piha, lämpimät varastot

Maalämpö ja aurinkopaneelit

Rakennusvuosi 1954 ja 2016-17